Hypotheek aflossen

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - februari 23, 2015

In 10 jaar tijd onze hypotheek aflossen. Hoe we dat gaan doen? Daarvoor hebben wij doelen opgesteld. In volgende blogs zal ik hier meer over vertellen. Wat wij vooral belangrijk vinden is om te weten waar je hypotheek uit bestaat. Onze hypotheek is als volgt opgebouwd:

  • aflossingsvrije hypotheek
  • spaarhypotheek
  • annuïteitenhypotheek
Aflossingsvrije hypotheek
Onze aflossingsvrije hypotheek hebben wij overgenomen van onze 'oude' hypotheek. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten als je gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek. Onze aflossingsvrije hypotheek is in totaal 93.000 euro. Ons doel is om dit in 7 jaar af te lossen. Ieder jaar proberen wij een aflossing te doen van 13.300 euro.

Spaarhypotheek
Onze spaarhypotheek is een zogenaamde opbouwhypotheek. Deze is ook afkomstig uit onze 'oude' hypotheek. Fiscaal gezien is het gunstig om een minimale looptijd van 20 jaar te hebben. Aangezien wij dit al met onze bank besproken hebben, is het niet mogelijk om dit deel van de hypotheek eerder af te lossen. Onze spaarhypotheek zal in 2030 volledig afgelost zijn. De spaarhypotheek bedraagt 115.000 euro.

 Annuïteitenhypotheek
Door onze verhuizing naar een grotere woning hebben wij onze hypotheek opgehoogd met nog 125.000 euro.  Een annuïteitenhypotheek los je in de afgesproken looptijd af. Over het algemeen is dit 30 jaar. Maandelijks lossen wij een bedrag af. Als onze aflossingsvrije hypotheek is afgelost, willen wij ook dit deel van de hypotheek extra snel aflossen.

Weet jij hoe jouw hypotheek is opgebouwd? Heb jij een lange termijn aflosdoel opgesteld?

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties