Consuminder maar(t) 7: Prijzen vergelijken & 2e hands kopen

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - maart 07, 2015

Bij de aanschaf van nieuwe producten kijken wij tegenwoordig altijd op internet naar de prijzen. De prijzen tussen de webwinkels en de gewone winkels zijn vaak groot. Toch is het belangrijk om altijd goed te kijken naar de aanbieding. Is deze betrouwbaar? Te mooi om waar te zijn is vaak ook te mooi om waar te zijn. Door bewust te kopen, kan je veel geld besparen. Op internet zijn veel vergelijkingssites te vinden. Als je op google zoekt, schieten de vergelijkingssites naar voren. Toch zijn niet alle vergelijkingssites even betrouwbaar. Regelmatig blijkt dat ook zij geld ontvangen om klanten door te sturen naar een andere websites.Controleer daarom altijd zelf of deze aanbieding ook werkelijk de beste is.

Daarnaast kopen wij regelmatig spullen via markt.plaats of de kringloop. Onlangs hebben wij 2 prachtige bureaus via markt.plaats gekocht voor de thuiswerkplek van mijn vriend. Ze verkeren in zeer goede staat en het verschil met de nieuwprijs is enorm. Ook de kringloop is een groot favoriet bij mij. Hier koop ik voornamelijk boeken, welke als ze gelezen zijn,  in onze grote boekenkast in de kamer mogen pronken. Op deze manier kunnen wij kwalitatief goede spullen voor een mooie prijs aanschaffen.

Maar de allergoedkoopste besparing is natuurlijk; vraag jezelf altijd af of je het product werkelijk nodig hebt. Twijfel je? Kom dan de volgende dag nog eens terug, als je het dan nog steeds wilt kopen, moet je het zeker doen.

Wat zijn jouw ultieme bespaartips als het gaat om het aanschaffen van producten?

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties