Consuminder maar(t) 8: Zelf groente verbouwen

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - maart 08, 2015

Nu de A.ppie is gestart met het uitdelen van een moestuintje bij besteding van 15 euro aan boodschappen, lijkt half Nederland wel last te hebben gekregen van het moestuinvirus. De meeste boodschappen halen wij bij een discountsupermarkt, waardoor wij geen moestuintjes van de A.ppie hebben. Wel heb ik nog een berg zakjes met zaad van voorgaande jaren. Ze zullen vast veel kiemkracht kwijt zijn, maar ik ga toch  een poging wagen.

Het verbouwen van groente en kruiden levert natuurlijk helemaal niet heel veel besparing op, maar ik geniet vooral van het werken in de tuin. En uiteraard smaakt geen enkele groente zo lekker dan als je het helemaal zelf hebt verbouwt in je eigen tuintje.

Vorige zomer hebben wij onze tuin aangelegd. Een klein stuk grond aan de zijkant is nog niet in gebruik. Het is een stukje grond van 3,5 meter bij 1,5 meter. Met het mooie weer van dit weekend heb ik gisteren alvast mijn koude kas in elkaar gezet. Vandaag ga ik druk met zaaien. In mijn moestuintje komt het volgende te staan:

- Rucola
- Broccoli
- Uien
- Paprika
- Courgettes
- Bloemkool
- Veldsla
- Basilicum
- Oregano
- Radijsjes
- Munt
- aardbeien

Hieronder een aantal kleine foto'tjes van de eerste potjes in het koude kasje in onze tuin.


De grond is onze tuin is nog vrij vochtig. Ik hoop dat dit met het weer van deze week wat beter wordt.  De zon staat er nu in ieder geval lekker op.  Wat zijn jouw plannen voor vandaag? Ga jij ook groente/kruiden verbouwen in de tuin?

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties