Consuminder maar(t) 9: Opruimen

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - maart 08, 2015


 

In het kader van consuminder maar(t) zijn wij vanaf 1 maart bezig om bewust te om te gaan met onze spullen en geld. Het was vandaag prachtig weer en we besloten om naast het zaaien van de groentes, te beginnen met het opruimen van de garage. Er zit een fikse garage aan ons huis vast, maar er normaal in lopen is al niet eens meer mogelijk. We hadden namelijk tijdens het klussen de garage gebruikt als opslag/container. Met als gevolg dat het nu stampvol rommel lag waarvan wij het bestaan niet eens meer wisten. Zo bleken we 5 schoppen te bezitten, 60 dakpannen, 4 bezems en ga zo maar door.  Er leek wel geen einde aan te komen...

We deden al het onnodige direct weg door het op een weggeefhoek van Facebook te zetten. Dat werkte! Er werden meteen al spullen opgehaald. Heerlijk ontrommelen op deze manier. Om een beetje meer structuur in de garage te krijgen, hebben we er stellingkasten ingezet. Er staan nu 2 grote stellingkasten achterin de garage. Lang niet genoeg voor al onze spullen, maar een groot deel konden we er al in kwijt. Op M.arktplaats willen we op zoek naar nog een paar stellingkasten én haken om onze fietsen op te hangen. Als dat eenmaal gedaan is, hebben we weer normale loop- en werkruimte in de garage. Als we de komende weekenden droog weer hebben, moet het wel lukken om dit voor het einde van de maand klaar te hebben.

Bij slecht weer wordt ons volgende project het opruimen van de kledingkasten. We hebben veel kledingstukken die weg kunnen. Sommige kledingstukken liggen al jaren in de kast. Dan weet je dus dat het echt weg kan. De kleding gaat altijd eerst naar mijn moeder, die kijkt of mijn broer of iemand anders er nog wat aan heeft. Wat niemand wil hebben én wat nog goed is, gaat daarna in de zak van het Leger des Heils. Zo wordt er niets onnodig weggegooid.

Lukt het jou om de garage/schuur netjes te houden? hebben jullie hier een systeem voor? Hoe zorg jij ervoor dat jouw huis niet vol komt te staan met spullen?


   • Share:

You Might Also Like

0 reacties