Zaterdag: boodschappen- & opruimdag

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - maart 07, 2015

De eerste week van consuminder maar(t )zit er voor mij op. Dit hield voor ons vooral in dat wij bewust bezig waren met alles wat we deden. En het werkt goed. Het gaat niet vanzelf, maar als we het maar vaak genoeg gaan herhalen, wordt het vanzelf een automatisme.

Zo deed ik vandaag de boodschappen bij de L.idl en de A.lbert en hield ik mij keurig aan het vooraf opgestelde weekmenu. Voor alle boodschappen was ik 58,73 kwijt. Ik was verbaasd hoeveel ik uiteindelijk nog gekocht had voor dit bedrag. Als wij op deze manier de inkopen blijven doen, moet het boodschappenbudget van 350 euro voor deze maand haalbaar zijn. Bij de A.lbert heb ik meteen gebruik gemaakt van een leuke cashbackactie. Bij aankoop van een JeanBaton truffelmayonaise kan je tot 1 april het aankoopbedrag terugvragen. Dat heb ik zojuist dus meteen maar gedaan.Voor de liefhebber: https://webclient.qnippos.net/index.php?Qcmp=jean0001&Qpage=default

Terwijl ik boodschappen ging doen, ben ik vandaag ook voor het eerst naar de Retourette gereden met papier en plastic. Door het netjes scheiden van het afval hebben wij de grijze container nog niet vol. Dat is normaal gesproken wel anders. Een positief effect dus!

 Op zaterdag hebben wij altijd de grote schoonmaakdag. Door het fulltime werken van ons beiden is de zaterdag echt een dag waarop wij het huishouden doen. Voor morgen hebben wij het plan om lekker te gaan genieten in de tuin. Ik ga straks mijn koude kasje in elkaar zetten en wil morgen starten met het inzaaien van de eerste groenten voor mijn kleine moestuintje. Morgen meer.

Wat zijn jouw weekendplannen?

Fijne zaterdag allemaal!


  • Share:

You Might Also Like

0 reacties