De WOZ-beschikking is binnen...

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - april 28, 2015

Ook hier viel hij uiteindelijk toch nog op de mat. Op andere blogs zag ik het al regelmatig voorbij komen, maar wij hebben hem nu ook binnen; het aanslagbiljet gemeente- en/of waterschapsbelasting welke gebaseerd is op de WOZ-waarde van onze woning.

De woz-waarde van onze woning is gesteld op 328.000 euro. Een stukje lager als de waarde waarop hij getaxeerd is. Wij gaan hier uiteraard geen bezwaar van maken, anders zou het ons alleen maar geld kosten. Je betaalt immers een percentage over de heffingsmaatstaf.

Wat gaat het kosten?
De onroerende zaakbelasting heeft in onze gemeente een tarief van 0,109%.  Wij betalen dit jaar daarom een bedrag van 358,83 euro. Daarnaast is ook de waterschapsbelasting gebaseerd op de WOZ-waarde. Het tarief hiervoor is 0,0206%. Dit komt voor ons neer op een bedrag van 67,57. In totaal mogen wij een bedrag van 426,60 euro aftikken. Ondanks dat het ingecalculeerd is, toch een behoorlijk bedrag. Iedere gemeente staat overigens vrij om het belastingtarief voor zijn eigen gemeente te bepalen, mits deze niet meer stijgt dan de wettelijk afgesproken norm.

Heb jij het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelastingen al ontvangen? Viel het mee of tegen?

 • Share:

You Might Also Like

4 reacties

 1. Reacties
  1. Zit daar misschien ook de verontreinigingsheffing bij in? Dat is bij veel gemeenten zo

   Verwijderen
 2. Je verzoek tot aanpassing zou ook niet ontvankelijk worden verklaard, je mag namelijk niet vragen om hogere belastingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd grappig dat mensen bij de WOZ beschikking alleen naar de OZB toeslag kijken, terwijl de eigenwoningforfait hier ook op wordt gebaseerd, en die is veel groter, namelijk 0,75%. Voor jullie huis dus 2460,- per jaar!

  BeantwoordenVerwijderen