, ,

Financiele doelen bijstellen

april 21, 2015

Een kleine 2 maanden geleden ben ik gestart met bloggen en had ik (lees; wij)  als doel gesteld om in 2015 15.000 af te lossen op onze hypotheek. Hiervoor wilden we zowel de hypotheekrenteaftrek gebruiken als een deel van ons spaargeld.

Ondertussen hebben wij gisteren weer een extra  aflossing op onze hypotheek gedaan, waardoor we nu in 2015 al 7.500 euro afgelost hebben op onze aflossingsvrije hypotheek. klik voor meer info. De belastingaangifte hebben wij nog niet gedaan. Daar verwachten wij ook nog een flink bedrag van terug. Het bedrag wat wij terug ontvangen wordt direct gebruikt voor een extra aflossing op onze hypotheek.

Het lijkt erop dat wij ons doel relatief gemakkelijk gaan halen. Het doel wordt daarom naar boven bijgesteld. Dit jaar hopen wij 18.000 extra af te lossen op onze hypotheek. De reguliere aflossingen op de annuïteitenhypotheek en de inleg op de spaarhypotheek gaan uiteraard ook gewoon door. Het lijkt erop dat we dit jaar onder de 300.000 euro aan hypotheekschuld komen. Dat zou een fantastisch resultaat zijn.

Als we het halen, willen we dit ook gaan vieren. Lekker samen uit eten of wat leuks doen. Op deze manier blijft het aflossen leuk!

Hoe gaat het met jullie aflossingen? Welk doel hebben jullie gehaald? Vieren jullie het als een doel behaald is?

You Might Also Like

4 reacties

 1. Wauw wat fijn dat je je doelen gewoon omhoog kunt schuiven!

  Heel veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij houden onze aflossingen bij op een vel papier, waar de hypotheek is onderverdeeld in vakjes van 10 Euro. Dus iedere 100 euro aflossing is een streepje van 10 blokjes... Het blad is al heel vol, met vlakken verschillende kleuren. Sommige groot, soms een streepje maar. Maar al wel ver over de helft ingekleurd! Daar word je erg blij van, kan ik vertellen. Ik kom iedere dag een aantal keer langs het vel, wat aan de zijkant van een kast op de overloop hangt en dat motiveert om verder te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is vast een lekker gevoel! €3000 meer aflossen dit jaar dan gepland... Dat is ook rijkdom. Er zijn er denk genoeg mensen die blij zouden zijn met €3000 per jaar aflossen en jullie kunnen er 3 extra aflossen. Onder de 3 ton komen klinkt als een mooie mijlpaal. Ik zou toch benieuwd worden wat de belasting teruggave gaat doen.... Als jullie in dit tempo doorgaan moet je de titel van je blog straks nog aanpassen naar financieel onafhankelijk in 9 jaar :)

  groet,

  Besparia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed. Op de momenten dat je hard kunt aflossen, zeker doen! Er komen vaak weer momenten dat het niet meer zo hard gaat..
  Aflossen is wel een beetje verslavend, vind je ook niet?

  BeantwoordenVerwijderen

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten