,

Geld verdienen met opruimen

april 17, 2015

Dat klinkt natuurlijk wel erg fijn; geld verdienen met opruimen. Een schoon huis én geld verdienen. Een opgeruimd huis heeft veel invloed op onze financien. Als we het druk hebben, laten we de organisatie van het huishouden als eerste liggen. Het gezin, het betaalde werk en de sociale verplichtingen gaan voor.

Het blijkt steeds meer voor te komen dat mensen hun huishouden boven het hoofd groeit. Soms ligt de oorzaak van de achterstand in het overlijden van een familielid (ouder), verhuizing, ziekte, scheiding of gewoon het in huis halen van te veel spullen.

Drie dagen werk

In 3 dagen kan je het hele huis ontrommelen, eventueel met hulp van iemand erbij. Stuur de kinderen uit logeren. Trek er drie dagen voor uit en werk met een systeem naar keuze. Van vertrek naar vertrek, of klus voor klus (eerst overal was verzamelen, dan papier, dan de rest, dan ordenen). Vaak is vertrek na vertrek efficiënter. Als de achterstand groot is, begin dan met een kleiner klusje dat goed te doen is en ga gestaag verder.

Maak drie stapels:
  • dingen die weg kunnen
  • dingen die verkocht mogen worden
  • dingen die alleen opgeruimd moeten worden

Moeite met weggooien?

Ga na waarom je moeite hebt met weggooien. Wanneer je herinneringen wilt bewaren kun je foto’s maken van spullen en daarna de spullen wegdoen. Dan heb je de foto nog.

Opgeruimd voor Koningsdag

Is het eenmaal opgeruimd dan voel je je tien jaar jonger en 5 kilo lichter (of omgekeerd). De spullen die je verkoopt kunnen nog aardig wat opleveren. Als je wilt gaan ‘staan’ op Koningsdag is het handig vrienden en familie even langs te bellen of mailen, met de vraag of zij nog spullen kwijt moeten. Het is onvoorstelbaar hoeveel koopwaar je kunt verzamelen in een paar weken.

Dagelijkse opruimronde

Wanneer het is opgeruimd, moet het zo blijven. De belangrijkste tip daarvoor is: voortaan alles bijhouden, meteen doen. Dagelijks een korte opruimronde van 10 minuten. Leg dingen na gebruik meteen terug op de goede plek. Sorteer dagelijks de post. Maak een duidelijke stapel met zaken waar je nog even over na moet denken, en spreek met jezelf af dat je die eens per week afhandelt. Ook dagelijks was in de wasmand, kranten opruimen, bedden recht leggen, aanrecht leeg houden.

 Is jouw huis opgeruimd? Merk jij dat het huishouden/stress/drukte invloed hebben op jouw financiën? Hoe zorg jij voor een fijne structuur?

You Might Also Like

0 reacties

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten