Uit de ban springen...

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - april 10, 2015

Bij mij werkt structuur fantastisch. Hoe strakker mijn basis is, hoe beter ik functioneer en hoe beter ik kan genieten van het leven.Als ons huis opgeruimd is, heb ik ook de rust om te genieten van vrije tijd. Anders blijft bij mij het gevoel dat ik nog iets moet doen.

Ditzelfde gevoel heb ik bij de vaste structuur in onze inkomsten en uitgaven. Wij werken met verschillende rekeningen. Dit geeft overzicht, waardoor wij altijd voldoende zicht hebben op onze financiën. Hierdoor weet ik precies hoeveel erin en eruit gaat. En weet ik ook wat ik mijzelf kan permitteren aan luxe uitgaven zoals een heerlijk drankje of hapje op het terras. Er is voldoende buffer om eens uit de ban te springen. Dat hoeft niet vaak, het idee dát het kan, geeft mij al een heerlijk gevoel. Door dit ook af en toe te doen, blijft het ook speciaal en geniet ik er dubbelop van.


Het uit de ban springen heb ik af en toe ook nodig. Onder structuur gedij ik erg goed, mits ik de mogelijkheid heb om af en toe de remmen even helemaal los te gooien. Gewoon, omdat ik de mogelijkheid heb én omdat het kan! En ons doel? Dat halen we zelfs op deze manier wel, stiekem is het gewoon ingecalculeerd!

Hoe zorg jij ervoor dat het huishouden en de financiën leuk blijven? Spring jij af en toe ook uit de ban? 


  • Share:

You Might Also Like

1 reacties