Blauwe envelop deel 2; voorlopig de laatste aflossing

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - juni 08, 2015

Zaterdag viel de tweede blauwe envelop op de mat. Daar werden wij natuurlijk blij van; we kunnen hierdoor weer een extra aflossing op onze hypotheek doen. Ondanks de blauwe envelop, staat het geld nog niet op mijn rekening. Gezien de dagtekening, verwacht ik dat het geld vandaag of morgen op de rekening staat. We ontvangen dan een bedrag van 1452 euro.

Aflossen
De bedoeling is om volgend weekend een bedrag van 5000 euro af te lossen. Een aflossing welke voorlopig de laatste is van dit jaar. We hopen in december nog een bedrag af te kunnen lossen. Ons streven is 10.000 euro, maar dat bekijken we op dat moment. We willen niet te weinig spaargeld achter de hand houden. Ons spaargeld is immers nog nooit zo laag geweest als nu. Al is het nog steeds ruim voldoende om financiële tegenvallers op te vangen.

Extra  kosten
We verwachten dit jaar toch wel wat extra uitgaven. Mijn auto moet nog een grote beurt krijgen en door de keuring heen. Ik verwacht geen problemen, maar je weet het natuurlijk nooit. Daarnaast krijgen we nog meer extra kosten, die we er overigens graag voor over hebben. Als alles goed mag gaan, verwachten wij begin volgend jaar een baby. Een spannende tijd waar wij erg naar uit kijken. Uiteraard zal dit financieel ook gevolgen hebben. Maar dat gaan we later in de zwangerschap verder uitzoeken. Nu gaan we er vooral lekker van genieten.

Hoe staat het met jullie aflosplannen?

 • Share:

You Might Also Like

12 reacties

 1. Oeh, wat ontzettend leuk voor jullie! Van harte gefeliciteerd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ... ik had al zo'n vermoeden toen je blogde over de kosten van kinderen...

  Van harte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Dit nieuwtje zal je een onuitputtelijke bron van financiele onderwerpen voor je blog geven:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte!! Als eerste natuurlijk met de zwangerschap en ten tweede met de aflossing. Ook leuk! Een fijn gevoel, om goed met geld om te kunnen gaan, als de kosten oplopen door het krijgen van kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Jullie aflossen gaat ook super vlot, weer een stap dichter naar 'financieel onafhankelijk'. Nu krijgen jullie er straks een kleine bij (hihi of wie weet 2) die financieel afhankelijk is van jullie... Dat zal zeker stof tot schrijven geven zoals rentenier ook schrijft. Geniet ervan!

  groet,

  Besparia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap, wat ontzettend leuk :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeeee zwanger, dat is leuk. Aflossen ook natuurlijk. Wow 10.000 euro dat wil ik ook zo graag. Maargoed, wij willen graag een huis dat af is en zelf minder tijd daar in steken. Keuzes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Ja dat veranderd denk wel het een en ander in de planning :-) wel goed dat jullie voor jullie een kleintje hebben aflosstappen hebben gemaakt! Scheelt al in de maandlasten zo groetjes Sonja

  BeantwoordenVerwijderen