Klussen of vraagprijs verlagen?

By Financieel onafhankelijk in 10 jaar! - juni 13, 2015

Wij hebben, samen met zwager, het huis van schoonvader geerfd. Het huis staat inmiddels in de verkoop. Op de woning rust nog een kleine hypotheek, maar er zit ook een ruime overwaarde op. De woning staat nu 3 maanden te koop. We hebben veel kijkers gehad, maar concreet werd het niet.

De woning staat op een goede locatie in de randstad en is ruim, ideaal voor starters of een gezin. Het huis heeft alleen veel achterstallig onderhoud. Denk aan een bruine keuken en groene badkamer; je kan je er vast een voorstelling van maken.  En nu zitten we op het punt dat we gaan nadenken over klussen of de vraagprijs verlagen. We willen graag van de woning af. We hebben er nu immers kosten aan. Daarnaast moeten we er regelmatig heen voor onderhoud van de tuin.

Vandaag is er een lokale open huizen dag. We hopen dat we weer een paar kijkers krijgen. Aangezien we niet in de buurt wonen, kost zo'n open huizen dag ons erg veel tijd. Als het rustig is, gaan we maar eens een plan bedenken voor de komende periode.

Wat zouden jullie doen? De vraagprijs verlagen of wat kluswerkzaamheden uit gaan voeren?

 • Share:

You Might Also Like

12 reacties

 1. Het programmaBouwval gezocht daat kijk ik graag naar.
  Maar je zit met een mede erfgenaam. Wil deze ook gaan klussen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zaten in dezelfde situatie, zonder het achterstallige onderhoud, maar wel met smaakgevoelige items, zeg maar. Wij kozen voor een fikse prijsverlaging en waren erg opgelucht toen alles afgehandeld was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou voor een prijsverlaging gaan. Nieuwe eigenaars willen zo nodig graag zelf een nieuwe keuken en badkamer kiezen. Jouw smaak is zelden die van hen en dan toch spijtig van het geld en de energie die je erin gestoken hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou gaan voor de vraagprijs verlagen. Sanitair en keuken, daar kijken de kopers wel doorheen. Nu blijf je kosten houden en hoe sneller verkocht, hoe beter. Wij hebben een paar weken geleden het huis van mijn vader verkocht. Hij is naar een zorginstelling gegaan. Letterlijk is het binnen een uur verkocht, nog voor de makelaar kwam. Hij handelt wel de verkoop af. We hebben veel geluk gehad dat de koper, een oudere mevrouw, alles goed vindt zoals het is. We hoeven alleen maar schoon te maken. Het is verkocht tegen de vraagprijs en die lag toch dik boven de drie ton. Het is een woning met garage, wel met slaapkamer een badkamer beneden. Er heeft nooit een hypotheek op gezeten dus mijn vader is een rijke man met zijn 87 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moeilijk te zeggen met zo weinig informative.
  Wil je misschien de link met het huis delen?

  Ik zou in de gaten houden welke huizen in de omgeving wel verkocht worden en dan prijs/staat proberen te vergelijken. Voor en paar euro kan je de echte verkoopprijs (hoewel pas na een paar maanden) bij het kadaster opvragen. Je kan ook de verkopende makelaar bellen en net doen of je geinteresseerd was en zo de verkoopprijs achterhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ik zou ook de vraagprijs verlagen, er is overwaarde en aangezien jullie niet dichtbij wonen zal in een verbouwing ook veel tijd gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij willen tussen nu een 8 jaar ons huis verkopen. Het rieten dak zal over ongeveer 10 jaar deels vernieuwd moeten worden. Wij zullen kiezen voor een lagere vraagprijs !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zou ook de vraagprijs verlagen.. mensen hebben toch vaak hun eigen smaak qua keuken en badkamer enz.. zonde om er wat nieuws in te zetten wat een ander er misschien gelijk weer uitsloopt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vraagprijs verlagen. Naast bovengenoemde argumenten leidt je een dergelijke verbouwing niet vanaf grote afstand in goede banen. Daarvoor moet je iedere dag aanwezig zijn om daar waar nodig bij te sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vraagprijs verlagen ja! Ervan af zijn zonder gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen