, ,

Vakantieplannen 2016; een budget opstellen

januari 28, 2016

Onze grootste kostenpost naast onze vaste lasten zijn onze uitgaven voor vakanties/weekendjes weg. En dat hebben we er graag voor over. We werken daarbij wel met een strak budget en proberen zo veel mogelijk te doen binnen ons budget. We kiezen niet voor grote hotels, maar slapen liever basic. We houden van actieve vakanties, waardoor onze slaapgelegenheid best basic mag zijn.

Voor 2016 gebruiken we ons vakantiegeld voor het boeken van reizen en weekendjes weg. Dit zal een bedrag zijn van ongeveer 3.100 euro op jaarbasis. Hiervan willen we:

- 1 stedentrip maken binnen/dichtbij Europa (ong. 4/5 dagen) (1.000 euro)
- 1 zonvakantie in het hoogseizoen (ong. 12 dagen) (1.800 euro)
- 1 weekendje weg in Nederland/België (250 euro)

De verdeling hebben we er achter gezet. Daarbij gaan we alleen uit van de kosten voor vlucht/vervoer/hotel/bungalowpark. De kosten die we daar maken verrekenen/sparen we met ons boodschappenbudget.

In de eerste weken van mei willen we op stedentrip gaan. We hebben nog een heel lijstje met steden waar we heen willen, maar Barcelona, Reykjavik of Krakau staan hoog op ons lijstje. Voor de zomervakantie hebben we nog geen landen op het oog, onze enige voorwaarde is dat we er nog niet eerder zijn geweest. Het weekendje weg zal waarschijnlijk in juni plaats vinden. We zijn eerder naar de Belgische ardennen geweest en willen graag nog een keer kajakken en mountainbiken daar. Daarnaast maken we dan ook meteen een uitstapje naar Luxemburg.

Ik word al helemaal enthousiast van alle voorpret. We boeken overigens altijd een aantal weken van te voren, we zijn graag flexibel. Aangezien we met zijn 2-en zijn, is er altijd wel ergens wat te vinden.


Heb jij al vakantieplannen voor 2016? Werk je ook met een budget?
You Might Also Like

10 reacties

 1. Ja pas geboekt! Veel voorpret (en die is gratis).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier de helft van het vakantiegeld voor een zomervakantie, de rest van het jaar gaan we om de week naar onze stacaravan. Hiervoor sparen we maandelijks voor onderhoud en stageld. Wat daarvan overblijft na de jaarlijkse afrekening gebruiken we met het verjaardagsgeld van mijn ouders voor een weekendje parijs/berlijn/londen in december.
  Onze tripjes zijn nog iets meer lowbudget dan wat je hierboven aan reservering aanhield, zo'n 1000 euro zomervakantie (1-2 weken, afhankelijk bestemming) en max 500 stedentrip (goed voor 4 nachten berlijn, 3 nachten parijs of 2 nachten londen). Dit is incl reis en entree-dingen, eten is extra maar moet je thuis ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je nog nooit in Barcelona bent geweest kan ik je dat zeker aanraden, mooie stad. En in mei vaak al prachtig weer. Voor Reykjavik is dat waarschijnlijk niet het geval, vaak nog erg koud

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou inderdaad Reykjavik niet uitkiezen voor ene stedentrip, zoveel is er niet te beleven. Mei is waarschijnlijk nog erg koud (zelfs zomers is het meestal maar 20 graden) en de dagen zijn waarschijnlijk al te lang om echt noorderlicht te gaan kijken (staat ook op een lijstje van mij).

   IJsland is meer en land voor de (ruige) natuur. Er gaan wel diverse excursies per bus vanuit Reykjavik. Golden circle is de bekendste.

   Ik ga zeker nog eens. Toen ik ging was net IceSave/Landsbanski[?] uit elkaar geklapt. Ik ben toen wel een paar dagen in Reykjavik geweest en het meest dat me is bijgebleven is hoe ze daarmee omgingen.

   IJsland is relatief duur. Het is verder weg dan andere bestemmingen en volgens mij maar 2 partijen (Icelandair en WOW) die vluchten uitvoeren. Zo'n beetje alles (behalve schapen en vis) moet aangevoerd of uit kassen komen.

   Warmte schiet om sommige plaatsen wel uit de grond. Je kan je korte broek thuislaten, maar je kan wel badderen in de kunstmatige of natuurlijke heetwaterbaden. In Reykjavik douche je met het aroma van rotte eieren.

   Verwijderen
 4. Jazeker! Ik heb voor mezelf al één reis geboekt en wil nog een reis maken met vriend. Daarnaast hebben we het laatst ook over een weekendje weg gehad. Ik werk dan meestal niet echt met strakke budgetten, hoewel ik er natuurlijk wel eerst goed voor spaar.

  Misschien een tip; via WeFlyCheap (ik heb ze op FB) zie ik heel vaak een trip naar Barcelona of Krakau langskomen en daarvoor betaal je dan - voor een dag of 4 - vaak maximaal €150 p.p. voor de reis en het verblijf (en vaak zelfs nog onder de €100). IJsland zie ik ook regelmatig, maar dat is wat duurder, dan zit je al snel tussen de 300-400 pp.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ongeveer 500 euro. Voor twee personen.

  Vakantieplannen hebbn we niet. Misschien een ritje naar luxemburg. Met tent. Ongeveer een week moet lukken voor 200 euro. Ter plekke hebben we dan 50 euro weekbudget.

  Waarschijnlijk leggen we de rest bij ons bijkeukenklusproject. Opnieuw isoleren, aftimmeren, asbestdak vervangen, kast bouwen, keukenblok bouwen. We hebben al balken vervangen in de vloer, een kruipruimte uitgegraven, de kruipruimte geisoleerd, alle hout, gips, verf, isolatie aangeschaft, een nieuwe meterkast laten zetten, met meer groepen, nieuwe stroomdraden gelegd, stopcontacten, lichtpunten.


  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben voor dit jaar nog niets geboekt. Reden? Ik ben nog altijd herstellende van een derde operatie. Wij willen pas boeken als er meer zekerheid is.
  Normaliter boeken wij zo in deze periode, bij voorkeur iets eerder. Dit jaar willen wij in verband met ons 12,5 jarig huwelijk weer eens een keer gaan vliegen met zijn drieën. Even een jaar geen kampeervakantie :-)
  Daarbij werken wij sinds een aantal jaren met een budget. Doe je dat niet, dan vliegt het geld er letterlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan in februari met gezin (4pers) naar Madrid (vier dagen), totaal budget EUR 1200,00. In augustus gaan we twee weken naar Kreta totaal budget EUR 3500,00 kan ook iets meer worden. Misschien gaan we rond de kerst nog een weekje weg.
  Het budget loopt lekker op met twee opgroeiende kinderen als je gaat vliegen en eten. Daar klaag ik verder niet over want het zijn onze keuzes. We genieten er allemaal van en zolang het kan doen we het.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, vorig jaar maart al geboekt voor dit jaar. Deze reis staat al vele jaren op de planning. De kids zijn nu groot genoeg om te beseffen wat we allemaal gaan doen. Ze weten dat dit een hele dure reis is. We gaan een 15 daagse cruise maken over de middellandse zee. Geweldig. De voorpret is enorm. We kijken vaak filmpjes of lezen door het programma. We kunnen haast niet wachten.
  Deze reis is eenmalig hoor. Normaal gesproken proberen wij uit te komen met 3.000-4.000 euro. Of onze zoon volgend jaar nog meegaat is zeer de vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tip: vakantiepark hondsbierg in Dillingen luxemburg. Vier uur rijden, prachtige omgeving voor actieve vakantie. Wij betalen 400 euro voor 12 dagen. Eenvoudig huisje op mooie plek. Zelf koken, fiets of kano huren is ook niet duur en wandelen is gratis. Low buget vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten