,

Aangifte inkomstenbelasting 2015

februari 16, 2016

We hebben allebei onze blauwe brief weer binnen met daarbij het verzoek om voor 1 mei 2016 belastingaangifte te doen.  Vanaf 1 maart 2016 kunnen we weer online aangifte doen en zijn al onze gegevens ingevuld. Doen we voor 1 april 2016 aangifte, ontvangen we voor 1 juli 2016 bericht terug van de belastingdienst.

Hypotheekrenteaftrek
Wij laten onze hypotheekrenteaftrek jaarlijks uitkeren. We verwachten daarom dit jaar geld terug te krijgen van de belastingdienst. Dit zal ongeveer 5.500 euro zijn. Dit bedrag gaan we natuurlijk meteen gebruiken voor een nieuwe aflossing op het aflossingsvrije deel van de hypotheek.

Blauwe envelop verdwijnt
Naast de reguliere brief zat er ook een informatiefolder over het activeren van de berichtenbox op mijn.overheid. De bedoeling is dat iedereen straks zijn post van de belastingdienst digitaal gaat ontvangen.  De belastingdienst wil de blauwe envelop laten verdwijnen, maar zal voorlopig ouderen nog wel de bekende envelop toesturen.

Plannen
Op 1 maart ligt de site van de belastingdienst over het algemeen plat of is heel traag, omdat iedereen tegelijk aangifte gaat doen. Dit is ook vaak op 31 maart het geval. Wij hebben afgesproken om in het eerste weekend van maart onze belastingaangifte te doen. Door het te plannen, weten we zeker dat het er niet bij in schiet. En het vooruitzicht op een leuke teruggave maakt het werk natuurlijk helemaal goed!

 
Verwacht jij een terugbetaling van de belastingdienst? Wat zijn jouw plannen met de belastingteruggave?

You Might Also Like

5 reacties

 1. Ha, wij verwachten ook een teruggave van zo'n 6000 euro. Zeker omdat we alles 1 keer per jaar uit laten betalen. We hebben verhuisplannen. Dus daar zullen we het geld grotendeels een besteden. Andere jaren werden er de broodnodige potjes mee gevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij verwachten ook geld terug te krijgen. Ik ga uit van ongeveer €3000 euro omdat we vorig jaar kosten hebben gemaakt voor het oversluiten. Tot vorig jaar hadden wij een voorlopige teruggave per maand. Dit jaar hebben wij die stopgezet. Dus volgende jaar krijgen wij het ook in één keer. Voor ons is het waarschijnlijk een magere €1500 euro dan dankzij de lage rente :).

  Door de kosten van het oversluiten hebben we dit jaar geen gat in de begroting door de overstap van vooraf naar achteraf. Dus dit was het mooiste moment op de voorlopige teruggaaf stop te zetten (psychologisch dan hè).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom laat je het niet per maand uitkeren, zodat je elke maand (of elke paar maanden) een aflossing kunt doen? Nu leen je het tegen 0% rente uit aan de overheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij verwachten, zoals elk jaar, dat ik een paar tientjes moet bij betalen. Alle 'voordeeltjes' passen wij toe op mijn vrouw, zodat ruim 1500 euro terug krijgt.
  De voorlopige terug gave laten wij per maand uitbetalen, om reden die Wendy hierboven al aangeeft. Zo kunnen wij per maand maximaal extra aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. moet alles nog naar de boekhouder sturen, maar dan verwacht ik weer een leuk bedrag terug. we laten nu wel de hypotheekrenteteruggaaf maandelijks terugbetalen, dat krijgen we nu al, met alleen mans inkomen opgegeven.. mijn inkomen wordt namelijk voor de belastingdienst toch negatief, door de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. om die reden krijg ik ook nog geld terug dit jaar. ideaal. (mijn netto inkomen is dus hoger dan mijn bruto inkomen hihi)

  BeantwoordenVerwijderen

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten