Vakantieplannen & budget

juli 14, 2017

Afgelopen maandag begon voor ons de zomervakantie. Man heeft 3 weken vakantie en ik maar liefst 6 weken. In onze gezamenlijke vakantie gaan we 8 dagen naar de Kempense Meren in België. Het had eigenlijk onze voorkeur om op vliegvakantie te gaan, maar onze dame zit in een fase waarin gillen de boventoon voert. Dat zagen we dus even niet zitten in een vliegtuig....


We zitten op een vakantiepark met een groot meer en een plaza met zwembad. Van alle gemakken voorzien en heerlijk om in een huisje te zitten met een ondernemende baby van bijna 9 maanden. Doordat we dichterbij huis blijven, heeft het wel positieve gevolgen voor ons vakantiebudget. We hadden 1.500 euro gereserveerd voor een vliegvakantie, maar nu waren we slechts 693 euro kwijt voor een 4-persoonhuisje.

Vakantiebudget per dag.
Op vakantie gaan we uit van 100 euro per dag als vakantiebudget. Daar moeten we alles op vakantie van betalen. Het zou dus betekenen dat onze uitgaven op locatie hoger gaan liggen dan de kosten voor de huur van het vakantiehuisje. Het budget wat we hanteren is ruim. Op vakantie vinden we het fijn om uitstapjes te maken en uit eten te gaan. Dat tikt al snel aan. Toch verwacht ik dat we veel minder uit gaan geven, omdat uitgebreid uit eten gaan met Nikki toch wat anders zal zijn. Het zal een vakantie zijn die in het teken staat van ons gezin. We hebben er in ieder geval heel veel zin in. En slecht weer maakt op deze locatie absoluut niet uit, aangezien er ook nog een prachtig zwembad bij zit.
Afbeeldingsresultaat voor kempense meren zwembad

Wat zijn jullie vakantieplannen?

You Might Also Like

9 reacties

 1. Heerlijk vooruitzicht. Wij gaan twee weken naar Chania op Kreta. Onze kinderen (12 en 17) vinden het heerlijk daar. We gaan ook graag naar midden Spanje en Portugal staat ook nog op ons lijstje.
  Hoewel onze zoon best luidruchtig kon zijn was hij superlief in het vliegtuig. Zijn eerste vlucht was met 7 maanden. Dochter vloog voor het eerst een dag na haar eerste verjaardag. Altijd goed gegaan gelukkig en geen last van oren oid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed hoor! Dat soort bestemmingen zijn vaak superleuk voor kinderen ook! Wij gaan ongeveer twee weken naar Amerika, naar een deel waar ik al heel lang graag naar toe wil. Eigenlijk zouden we iets dichterbij gaan, maar we dachten dat het volgend jaar misschien niet zou kunnen, dus dan hebben we dit maar vast binnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lekker hoor. Wij gaan 3 weken kamperen in Frankrijk. Camping kost ongeveer hetzelfde als jullie huisje. Reizen natuurlijk een stukje meer....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij blijven lekker thuis, maar mijn man gaat wel met twee kinderen een paar dagen naar Londen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim zo'n ruim dagbudget, hoef je er ter plekke allemaal niet zo over na te denken. Ik weet nog goed hoe relatief goedkoop onze eerste vakantie met kinderen was, amper uit eten en geen dure uitstapjes.
  Dit jaar kamperen we twee weken in NL. Geen gedoe met reizen en op tijd thuis zodat we meteen het meeste weer op kunnen bergen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker! Wij gaan deze zomer niet, we zijn in Jan/Feb al 6 weken de andere kant van de wereld wezen verkennen. In Dec een paar dagen naar een huisje in NL. Hier ook een kleine spruit dus daar zijn de vakantiedagen aan besteed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan niet op vakantie, we willen in huis klussen. De kinderen zijn ook nog vrij jong, dus vakantie gaan is voor hen niet persé nodig en voor ons best stressvol, dus ik vind het wel best.

  Ik ben daar ooit eens twee weken op vakantie geweest. Erg leuk! We gingen ontzettend vaak zwemmen, echt genoten. Wil zoiets over paar jaar met ons eigen gezin doen. Dat meer konden we toen wij er iets van 10 jaar terug waren niet in zwemmen. Maar op iets van 15/30 minuten rijden was een ander meer, het Zilvermeer. Dat was ook erg leuk, al heeft Nikki nog niet echt de leeftijd daarvoor, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen. We zijn al op vakantie. Maandag mag de auto weer rijden en twee weken later begint de jongste op de barnehage, het kdv. Om tussendoor nog een vakantie te proppen, was te veel. Veel plezier in de Ardennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi vooruitzicht, dat wordt vast een hele fijne vakantie als gezin :) Onze vakantieplannen zijn eind augustus een weekje naar Italië. Wij hebben onszelf ook een dagbudget gegeven. Voor ons is dit vaak meer regel dan richtlijn, maar door dit budget op papier te zetten geven we wel minder makkelijk geld uit aan allerlei extra dingen :)

  BeantwoordenVerwijderen

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

Popular Posts

Populaire berichten

Populaire berichten